Sisäpiiritieto: Scanfil kiihdyttää strategiansa toteuttamista ja ostaa SRXGlobalin Aasian ja Tyynenmeren alueelta

3.10.2024

Scanfil Oyj     Pörssitiedote     3.10.2024 klo 16.00

Sisäpiiritieto: Scanfil kiihdyttää strategiansa toteuttamista ja ostaa SRXGlobalin Aasian ja Tyynenmeren alueelta

Scanfil on ostanut SRXGlobal Pty Ltd:n (”SRX”) 23,3 miljoonalla eurolla (25,7 milj. Yhdysvaltain dollarilla). SRX:llä on kaksi hyvällä paikalla sijaitsevaa tehdasta Australiassa Melbournessa sekä Malesiassa Johor Bahrussa. Tehtaissa on yhteensä 8 automatisoitua SMT-linjaa ja noin 300 työntekijää.

”SRX:n hankinta on askel läsnäolomme vahvistamiseen Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä strategiamme toteuttamiseen. Tämä tuo synergiaa hankintoihin, parantaa maantieteellistä hajauttamista ja vahvistaa asiakasportfoliotamme”, sanoo Scanfilin toimitusjohtaja Christophe Sut. ”Yrityskauppa tuo meille uusia asiakkaita ja antaa nykyisille asiakkaillemme mahdollisuuden laajentaa toimintaansa kanssamme nopeasti kasvavan Aasian ja Tyynenmeren uusille alueille. SRX:n työntekijöille isompi ja kansainvälisempi yritys antaa uusia ura- ja kehitysmahdollisuuksia. Haluan toivottaa kaikki uudet työntekijämme tervetulleiksi osaksi kasvavaa Scanfil-perhettä.”

SRX on pitkään toiminut ja hyvin johdettu sopimusvalmistaja, joka on keskittynyt monimutkaisiin, matalan ja keskisuuren tuotantovolyymin tuotteisiin ja tunnettuihin kansainvälisiin asiakkaisiin.

”Meillä on paljon yhteistä Scanfilin kanssa: keskittyminen lääketieteellisiin ja teollisiin aloihin, vaativien tuotteiden valmistusosaaminen ja, mikä tärkeintä, tunnemme aitoa ylpeyttä työntekijöistämme – maailmanluokan operatiivisen suorituskyvyn saavuttavan tiimin luominen vaatii aikaa ja omistautumista”, kommentoi Paul Appleby, SRX:n toimitusjohtaja. ”Lähes 30 vuoden ajan SRX on tarjonnut poikkeuksellisen hyvää palvelua Australiassa ja Malesiassa sekä kehittänyt suhteitaan henkilöstöön, asiakkaisiin ja toimittajiin. Kulttuurisesti olemme erittäin lähellä Scanfilia ja jaamme samanlaiset arvot kuten korkean työmoraalin, ammattitaidon kaikessa mitä teemme ja vahvan asiakasfokuksen. Olen innoissani siitä, että SRX on nyt osa Scanfil-perhettä, ja odotan innolla SRX:n kasvamista entistä vahvemmaksi uuden omistajan hallussa.”

SRX:n keskeiset taloustiedot. Tilikaudet päättyivät 30.6.2023 (tilintarkastettu) ja 30.6.2024 (tilintarkastamaton).

1000 euroa

1.7.2023-30.6.2024

1.7.2022-30.6.2023

Liikevaihto

39 009

41 956

Liikevoitto

2 724

1 545

Liikevoitto, %

7,0 %

3,7 %

 

 

 

Nettovelka

-120

2 715

 

 

 

Työntekijämäärä

302

304

Vertailuvuoden, 1.7.2022 – 30.6.2023, liikevaihtoon sisältyy 8,8 miljoonaa euroa laskutusta spot-markkinaostoista ja muista varastomateriaaleista, joissa ei ollut katetta tai kate oli alhainen.

23,3 miljoonan euron (25,7 milj. Yhdysvaltain dollarin) velaton kauppahinta maksetaan käteisenä Scanfilin likvideistä varoista. Lisäksi myyjällä on oikeus yhteensä enintään 10,5 miljoonan euron (11,6 milj. Yhdysvaltain dollarin) tulosperusteiseen lisäkauppahintaan. Lisäkauppahinta arvioidaan erikseen vuosien 2024 ja 2025 taloudellisen tuloksen perusteella. Kaupan vaikutus nettovelka/käyttökate -suhteeseen on vähäinen ja kerroin jää kaupan jälkeen selvästi alle 1,5:n pitkän aikavälin tavoitteen.

Kauppa ei vaikuta Scanfilin taloudellisiin näkymiin vuodelle 2024.

Scanfil järjestää englanninkielisen tiedotustilaisuuden yrityskaupasta 4. lokakuuta kello 14.00 Suomen aikaa. Verkkotapahtumaan pääsee: https://scanfil.videosync.fi/info .

Lisätiedot:

Christophe Sut
toimitusjohtaja
puh. +46 721 51 75 02
christophe.sut@scanfil.com

Pasi Hiedanpää
johtaja, sijoittajaviestintä ja viestintä
puh. 050 378 2228
pasi.hiedanpaa@scanfil.com

Scanfil lyhyesti
Scanfil Oyj on Euroopan suurin pörssinoteerattu elektroniikan sopimusvalmistaja (EMS), jonka liikevaihto vuonna 2023 oli 902 miljoonaa euroa. Yhtiö palvelee globaaleja toimialajohtajia Industrial-, Energy & Cleantech-, ja Medtech & Life Science- asiakassegmenteillä. Palveluvalikoimaan kuuluvat suunnittelupalvelut, prototyyppien valmistus, valmistettavuusanalyysi (DFM), testauskehitys-, toimitusketju- ja logistiikkapalvelut, piirilevyjen ladonta, osakokonaisuuksien ja komponenttien valmistus sekä monimutkaiset järjestelmäintegrointipalvelut. Scanfilin tavoitteena on lisätä asiakkaiden arvoa heidän kilpailukykyään parantamalla ja olemalla kansainvälisesti heidän ensisijainen hankintaketjukumppaninsa ja pitkäaikainen valmistuskumppaninsa. Scanfilin pisin asiakassuhde on kestänyt yli kolme vuosikymmentä. Yhtiöllä on maailmanlaajuinen toimituskyky ja 9 tuotantolaitosta kolmella mantereella. www.scanfil.com

Liitteet