Scanfil ostaa SRXGlobalin vahvistaakseen läsnäoloaan Aasian ja Tyynenmeren alueella

7.10.2024

Uutiset
Factory in Melbourne, Australia

Scanfil on ostanut SRXGlobal Pty Ltd:n (“SRX”) 23,3 miljoonalla eurolla (25,7 milj. Yhdysvaltain dollarilla), mikä on keskeinen askel yrityksen laajentumiseen Aasian ja Tyynenmeren alueelle. Yritysostoon kuuluvat SRX:n tehtaat Melbournessa, Australiassa, ja Johor Bahrussa, Malesiassa, joissa on yhteensä 8 automatisoitua SMT-linjaa ja noin 300 työntekijää.

”SRX:n hankinta on askel läsnäolomme vahvistamiseen Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä strategiamme toteuttamiseen. Tämä tuo synergiaa hankintoihin, parantaa maantieteellistä hajauttamista ja vahvistaa asiakasportfoliotamme”, sanoo Scanfilin toimitusjohtaja Christophe Sut. ”Yrityskauppa tuo meille uusia asiakkaita ja antaa nykyisille asiakkaillemme mahdollisuuden laajentaa toimintaansa kanssamme nopeasti kasvavan Aasian ja Tyynenmeren uusille alueille. SRX:n työntekijöille isompi ja kansainvälisempi yritys antaa uusia ura- ja kehitysmahdollisuuksia. Haluan toivottaa kaikki uudet työntekijämme tervetulleiksi osaksi kasvavaa Scanfil-perhettä.”

”Meillä on paljon yhteistä Scanfilin kanssa: keskittyminen lääketieteellisiin ja teollisiin aloihin, vaativien tuotteiden valmistusosaaminen ja, mikä tärkeintä, tunnemme aitoa ylpeyttä työntekijöistämme – maailmanluokan operatiivisen suorituskyvyn saavuttavan tiimin luominen vaatii aikaa ja omistautumista”, kommentoi Paul Appleby, SRX:n toimitusjohtaja. ”Lähes 30 vuoden ajan SRX on tarjonnut poikkeuksellisen hyvää palvelua Australiassa ja Malesiassa sekä kehittänyt suhteitaan henkilöstöön, asiakkaisiin ja toimittajiin. Kulttuurisesti olemme erittäin lähellä Scanfilia ja jaamme samanlaiset arvot kuten korkean työmoraalin, ammattitaidon kaikessa mitä teemme ja vahvan asiakasfokuksen. Olen innoissani siitä, että SRX on nyt osa Scanfil-perhettä, ja odotan innolla SRX:n kasvamista entistä vahvemmaksi uuden omistajan hallussa.”

Taloudelliset tunnusluvut osoittavat SRX:n vahvan suorituskyvyn; liikevaihto 41 956 000 euroa (tilikausi päättynyt 30.6.2023) ja 39 009 000 euroa (tilikausi päättynyt 30.6.2024).

23,3 miljoonan euron (25,7 milj. Yhdysvaltain dollarin) velaton kauppahinta maksetaan Scanfilin likvideistä varoista. Lisäksi myyjällä on oikeus yhteensä enintään 10,5 miljoonaa euron (11,6 milj. Yhdysvaltain dollarin) tulosperusteiseen lisäkauppahintaan perustuen vuoden 2024 ja 2025 taloudelliseen suorituskykyyn. Kaupalla on vähäinen vaikutus Scanfilin nettovelka/käyttökate-suhteeseen, joka jää kaupan jälkeen selvästi alle 1,5:n pitkän aikavälin tavoitteen.

Scanfilin taloudellinen näkymä vuodelle 2024 säilyy ennallaan.

SRX verkkosivut