Scanfil muuttaa johtoryhmäänsä ja raportointisegmenttejään kasvun ja kannattavuuden vahvistamiseksi

10.9.2024

Scanfil Oyj     Pörssitiedote     10.9.2024 klo 9.00

Scanfil muuttaa johtoryhmäänsä ja raportointisegmenttejään kasvun ja kannattavuuden vahvistamiseksi

Scanfil muuttaa johtoryhmäänsä ja raportointisegmenttejään 1. tammikuuta 2025 alkaen vahvistaakseen kasvua ja kannattavuutta.

Scanfil muokkaa johtoryhmänsä kokoonpanoa kiihdyttääkseen kasvua ja varmistaakseen, että päätökset tehdään lähellä asiakkaita ja yrityksiä. Uusi johtoryhmä rakentuu neljän alueen ympärille: APAC, Keski-Eurooppa, Pohjois-Eurooppa ja Amerikka. Muutoksen vuoksi ja avoimuuden parantamiseksi Scanfililla on neljä raportointisegmenttiä 1. tammikuuta 2025 alkaen.

”Uudet aluejohtajat vastaavat alueensa taloudellisista tavoitteista ja operatiivisesta tuloksesta. Tulosvastuullisuuden lisäksi alueellisuus tuo meille arvokasta paikallista osaamista yrityskauppoihin ja uusien asiakkaiden hankintaprosesseihin”, sanoo toimitusjohtaja Christophe Sut ja jatkaa ”Tämä on kasvualusta yhtiölle, minkä varaan voimme rakentaa laajempaa alueellista toimintaa. Haluan onnitella kaikkia uusia johtoryhmän jäseniä ja toivottaa heille menestystä uusissa tehtävissään.”

”Haluan myös esittää lämpimät kiitokseni Timo Sonniselle, joka on päättänyt lähteä yrityksestä 11 Scanfil-vuoden jälkeen ja toivottaa hänelle onnellista eläkkeelle siirtymistä”, sanoo toimitusjohtaja Christophe Sut.

Timo Sonninen jättää operatiivisen johtajan tehtävänsä johtoryhmässä 30.11.2024 ja toimii toimitusjohtajan muutosneuvonantajana joulukuun 2024.

Johtoryhmä 1.1.2025 alkaen:

Christophe Sut, toimitusjohtaja, jatkaa nykyisessä tehtävässään.

Kai Valo, talousjohtaja, jatkaa nykyisessä tehtävässään.

Anette Mullis, henkilöstöjohtaja, tiedotettu 28. kesäkuuta 2024

Christina Wiklund, kaupallinen johtaja, jatkaa nykyisessä tehtävässään

Riku Hynninen, teknologiajohtaja, vastaa toimitusketjusta, vastuullisuudesta ja teknologiasta.

Steve Creutz, Pohjois-Euroopan aluejohtaja

Christian Kesten, APAC:n aluejohtaja

Markku Kosunen, Keski-Euroopan aluejohtaja

Christophe Sut, Amerikan vt. aluejohtaja

Uusien raportointisegmenttien vertailuluvut julkistetaan vuoden 2025 ensimmäisen neljänneksen aikana erillisessä pörssitiedotteessa.

Uusien johtoryhmän jäsenten ansioluettelot ovat liitteenä ja myös saatavilla: https://www.scanfil.com/fi/sijoittajat/hallinnointi/johtoryhma

Lisätiedot:

Christophe Sut
toimitusjohtaja
puh. +46 721 51 75 02
christophe.sut@scanfil.com

Pasi Hiedanpää
johtaja, sijoittajaviestintä ja viestintä
puh. 050 378 2228
pasi.hiedanpaa@scanfil.com

Scanfil lyhyesti
Scanfil Oyj on Euroopan suurin pörssinoteerattu elektroniikan sopimusvalmistaja (EMS), jonka liikevaihto vuonna 2023 oli 902 miljoonaa euroa. Yhtiö palvelee globaaleja toimialajohtajia Industrial-, Energy & Cleantech-, ja Medtech & Life Science- asiakassegmenteillä. Palveluvalikoimaan kuuluvat suunnittelupalvelut, prototyyppien valmistus, valmistettavuusanalyysi (DFM), testauskehitys-, toimitusketju- ja logistiikkapalvelut, piirilevyjen ladonta, osakokonaisuuksien ja komponenttien valmistus sekä monimutkaiset järjestelmäintegrointipalvelut. Scanfilin tavoitteena on lisätä asiakkaiden arvoa heidän kilpailukykyään parantamalla ja olemalla kansainvälisesti heidän ensisijainen hankintaketjukumppaninsa ja pitkäaikainen valmistuskumppaninsa. Scanfilin pisin asiakassuhde on kestänyt yli kolme vuosikymmentä. Yhtiöllä on maailmanlaajuinen toimituskyky ja 9 tuotantolaitosta kolmella mantereella. www.scanfil.com

Liitteet